Fransk potatissallad med baconlindade kycklingspett
En underbar rätt som passar utmärkt till utflykten året runt. Servera gärna med ett fruktigt öl!
I samarbete med: Viktor Rahmqvist.
Du behöver
- 4 st
kycklingfileer
- 2 st
paket bacon
- 3 msk
sriracha
- 8 st
grillspett
Fransk potatissallad- 1 kg
kokt potatis
- 2 st
rödlökar
- 3 msk
kapris
- 3 msk
dijonsenap
- 1,5 msk
rödvinsvinäger
- 0,5 dl
rapsolja
- 0,5 dl
olivolja
- 1 msk
torkad dragon
Salt & peppar
Gör så här
- Skala, koka och tärna potatisen i önskad storlek och låt den svalna.
- Skiva rödlöken i tunna skivor och lägg i en skål tillsammans med kaprisen och den svala potatisen.
- Rör samman senap och vinäger. Låt oljan droppa i under vispning. Krydda med salt, peppar och dragon.
- Häll över dressingen och blanda runt potatissalladen. Förbered gärna detta dagen innan, den blir bara godare om den få stå till sig.
- Skär kycklingfiléerna på mitten så att det blir totalt 8 st. Trä dem på blötlagda grillspett.
- Pensla alla kycklingfiléerna jämnt med Sriracha och linda bacon runt dem.
- Grilla spetten i övre delen av ugnen på 250 grader. Ta ut dem när baconen har fått fin färg.